Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1380

Üniversitemizden Yeni Uluslararası İşbirliği Anlaşmaları

Kiev’de bulunan üniversitemiz Kurumsal İletişim Koordinatörü Ömer Şimşek, ziyaretlerine Ukrayna’nın en başarılı dil eğitimi kurumlarından Kiev Milli Dil Bilim Üniversitesi ve Ukrayna’nın en büyük üniversitesi Kiev Milli Taras Shevchenko Üniversiteleri ile devam etti.

Kiev Milli Dil Bilim Üniversitesi Doğu Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sergii SOROKİN ile yapılan görüşmeler sonucunda; Erasmus, Mevlana ve karşılıklı eğitimsel işbirliği protokollerinin imzasında mutabakat sağlandı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin tanıtımının da gerçekleştiği görüşmede Prof. Dr. Sergii SOROKİN "üniversitelerimizin işbirliği ile iki ülkenin bilimsel ilişkilerine çok önemli bir katkı sağlanacağını" dile getirdi. SOROKİN sözlerine şöyle devam etti:


 “Yunus Emre Enstitüsü, Kiev’de faaliyetlerine başladığı andan itibaren Türkiye ile ilişkilerimizin artması noktasında önemli katkılarda bulundu ve bulunmaya devam ediyor. Biz, Türkiye’deki üniversiteler ile her türlü akademik faaliyetlere hazırız. Biz, uzun zamandır bu işbirliklerini bekliyorduk. Mutabakata vardığımız antlaşmalar ile karşılıklı olarak faaliyetler gerçekleştireceğiz.”


Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi adına görüşmeye katılan Kurumsal İletişim Koordinatörü Ömer Şimşek ise şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak Türkiye ile Ukrayna arasındaki bilimsel bağları kuvvetlendirmek maksadıyla Kiev Milli Dil Bilim Üniversitesi ile bugün mutabakata vardırdığımız işbirliği anlaşmalarından dolayı mesuduz. Sizleri Türkiye’ye davet ediyoruz. Düzenleyeceğimiz akademik faaliyetler ile Türkiye ile Ukrayna ilişkilerinin ivme kazanması noktasında gerekeni yapmayı hedefliyoruz.”

Ukrayna ziyaretleri, Kiev Milli Taras Shevchenko Üniversitesi, Filoloji Enstitüsü, Türkoloji Bölümüne yapılan ziyaret ile devam etti. Türkoloji Bölümü Başkanı İrina POKROVSKA ile görüşen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Ömer Şimşek, burada da temaslarını sürdürdü. Söz konusu üniversite ile Erasmus, Mevlana ve karşılıklı eğitimsel işbirliği protokollerinde mutabakata varıldı. Türkoloji Bölümü Başkanı İrina POKROVSKA, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilere dikkat çekerek, mutabakata varılan anlaşmalar ile Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi'nin Türkiye’deki tanınırlığının daha da artacağını dile getirdi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Ömer Şimşek ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Öncelikle ev sahipliğiniz için teşekkür ederiz. Ukrayna’da, Yunus Emre Enstitüsü ile ikili ilişkilerini sürdüren üniversitelere minnettarız. Ayrıca bu güzel gelişmeler için gerekli irtibatları kuran Kiev Yunus Emre Enstitüsü’ne üniversitemiz adına teşekkür ediyoruz.”

Yapılan görüşmelerde Ömer Şimşek’e, Yunus Emre Enstitüsü 2017-2018 Türkoloji Projesi kapsamında Aksaray Üniversitesi’nden Kiev’e görevlendirilen Kudret Safa GÜMÜŞ eşlik etti.
Görüşmeler karşılıklı iyi niyet temennileriyle son buldu.


Fotoğraflar