Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 988

Rektörümüz UDEF Tarafından Düzenlenen “Benim Ülkem Türkiye" Ödül Töreni’ne Katıldı

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen “Benim Ülkem Türkiye” yarışmasının ödül töreni Ankara’da düzenlendi. ATO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in yanı sıra Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, milletvekilleri, belediye başkanları, siyaset ve eğitim camiasının önemli isimleri katıldı.

Türkiye'de eğitim gören misafir öğrencilerin de bulunduğu ödül töreninde kısa film, hikaye ve şiir kategorilerinde Türkiye hakkındaki fikirlerini sanatları ile birleştirerek dereceye giren uluslararası öğrenciler ödüllendirildi.

Yarışmada kısa film, hikaye ve şiir kategorisinde ödüller verildi.

Kısa film kategorisinde, Kayseri'de öğrenim gören Kırgızistanlı Manasbeg Maksudov, "Benim Ülkem Türkiye" isimli eseriyle birincilik, Kütahya'da öğrenim gören Türkmenistanlı Aziz Jahanov "Biz Bir Milletiz" isimli eseriyle ikincilik ve Gazinantep'te öğrenim gören Hindistanlı Syed Fouzan Ishaqui "Türkiye" isimli eseriyle üçüncülük ve Çanakkale'de öğrenim gören Endonezyalı Roida Hasna "Türkiye'm" eseriyle mansiyon ödülüne sahibi oldu.

Hikaye kategorisinde, Giresun'da öğrenim gören Burkina Fasolu Ouesseini Zorome "Sınıftaki Siyah Çocuk" isimli eseriyle birinciliğe, İstanbul'da öğrenim gören Bangladeşli Rabiul İslam "Yırtık Bir Defter" ile ikinciliğe, Afyonkarahisar'da öğrenim gören Afganistanlı Mohammad Rahim Alimi "Kahraman Çoban" ile üçüncülüğe ve İstanbul'da öğrenim gören Tacikistanlı Alizhon Shymardonov da "Mazlumun Umudu Türkiye" eseriyle mansiyona layık görüldü.

Şiir kategorisinde ise Sakarya'da öğrenim gören Azerbeycanlı Sabina Abbaslı "Benim Ülkem Türkiye" birincilik ödülü, Adana'da öğrenim gören Suriyeli Betül El- Haznevi "Sevgi Diyarı Anadolu" eseriyle ikincilik, İstanbul'da öğrenim gören Nijeryalı K. Adam Abubakar "15 Temmuz Gecesi" isimli eseriyle üçüncülük ve Kocaeli'de öğrenim gören İranlı Nikfal Moghanlou "Türkiye" isimli eseriyle mansiyon kazandı.

Ödül töreninde Rektörümüz kısa film kategorisinde ikincilik ödülünü kazanan Kütahya'da öğrenim gören Türkmenistanlı öğrenci Aziz Jahanov’a ödülünü takdim etti.

UDEF; ülkemizi okumak için tercih eden öğrencilere ev sahipliği yapmak, onları tanımak, birbirleriyle kaynaştırmak, eğitim ve öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri maddi ve manevi ihtiyaçların çözümüne ortak olarak ülkemizde edindikleri birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilecek vasıflı insanlar olabilmelerine katkı sağlamak amacıyla uluslararası öğrenci derneklerinin kurduğu bir sivil toplum kuruluşudur.


Fotoğraflar