Rektörümüzden Yunus Emre Enstitüsü’ne Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmaları çerçevesinde destek alması amacı ile Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette Prof. Dr. Şeref Ateş, Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak; bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek; Türkiye’nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini arttırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla kurulmuş bir kamu vakfı olduğunu ifade ederek bu çerçevede üniversiteler ile işbirliğine açık olduklarını ifade etti.
Görüşme sonunda Yunus Emre Enstitüsü ve üniversitemiz arasında işbirliği protokolü imzalanması konusunda mutabakata varıldı.