Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 852

Dünya Politikasında Birleşmiş Milletler ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Konuşuldu

Üniversitemizde Global İlişkiler Topluluğu tarafından “Dünya Politikasında Birleşmiş Milletler ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” konulu konferans düzenlendi.

Birleşmiş Milletler Enformasyon Merkezi Müdürü Ahmet Parla’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta Parla, Birleşmiş Milletler ’in altı ana organı olan;  genel Kurul, güvenlik konseyi, uluslararası adalet divanı, vesayet konseyi, ekonomik ve sosyal konsey ve genel sekreterlik hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de Birleşmiş Milletlerin 2016-2020 dönemini kapsayan “Kalkınma İşbirliği Stratejisi”  kapsamında yapılan çalışmaların ilgili bakanlıklar koordinasyonunda sürdürdüğünü belirten Parla, “Sürdürülebilir kalkınma insanlar, refah, barış, ortaklık, dünyamız döngüsünden oluşmaktadır. Sürdürülebilir kalkınmanın dünyayı dönüştüren on yedi hedefi vardır. Bu on yedi  hedef tek başına önemli olduğu kadar birbiriyle koordineli bir şekilde uygulanması ayrıca önemlidir “dedi.

Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği konferans üniversitemiz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Çağatay Başarır’ın konuşmacıya teşekkür plaketi ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.


Fotoğraflar