Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2024

Gösterim: 870

Üniversitemizde “Akıllı Ulaştırma Sistemleri Çalıştayı” Düzenlendi

Akıllı Ulaştırma Sistemleri alanında ihtisas üniversitesi olan Üniversitemiz, “Akıllı Ulaştırma Sistemleri Çalıştayı” gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in yaptığı çalıştayda, Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Muhammet Arucu Üniversitemiz hakkında tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde 11 Şubat Cumartesi Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tektaş’ın Koordinatörlüğünde düzenlenen ve tüm gün devam eden çalıştaya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Üniversitemiz Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Arıoğlu, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.
Dr. Hasan Erdal, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tektaş, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevzat Onat, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süreyya Kocabey, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necla Tektaş, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Arucu, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Kılıç, TÜBİTAK’tan Dr. Kadir Korkmaz, Mimar ve Mühendisler Grubu Eski Başkanı Dr. Avni Çebi, İETT Filo Yönetim Müdürü Dr. Abdullah Önder Türkoğlu ve İBB Trafik Eski Müdürü Mehmet Necip Ertaş katıldı.

Akıllı ulaştırma sistemlerinin tanımı, uygulama alanları, ülkemiz ve uluslararası alanda yapılan çalışmaların ele alındığı çalıştayda: kontrol sistemleri, optimizasyon ve AUSE, toplu ulaşım, enerji sistemleri, akıllı şehirler, filo yönetimi, raylı sistemler, akıllı trafik yönetimi ve denizcilikte AUS konuları hakkında değerlendirme ve sunumlar gerçekleştirildi.

Çalıştay sonucunda ele alınan ve değerlendirilen çalışmalar hakkında bildiri kitapçığı hazırlanması ve bu bildiri kitapçığının başta YÖK ve Üniversiteler olmak üzere, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılmasına karar verildi.


Fotoğraflar