Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1838

Üniversitemizde "İnsan Kaynakları Zirvesi" Düzenlendi

Ekonomi zirvesi ile öğrencilerimizi ekonominin önemli aktörleri ile bir araya getirdiğimiz günün kalan kısmında insan kaynakları zirvesiyle de iş dünyasının zorlu kapılarından içeri girmek için yapılması gerekler ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Üniversitemiz İşletme ve Ekonomi Topluluğu tarafından gerçekleştirilen insan kaynakları zirvesine Faveo Danışmanlık Genel Müdürü Barış Gül, Mauri Maya İnsan Kaynakları Müdürü Güzin Taşkın Karaman, Best Transformer İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Orhan Sönmez, Cargill Gıda A.Ş. Çalışan Deneyimi Müdürü Serdar Özgenlik katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir yaptı. İnsan kaynaklarının önemine vurgu yapan Rektörümüz, “İnsan kaynakları konusu önemli bir konu, bir ülke için, ekonomi için gelişmişlik düzeyi insan gücü kaynağına verdiği önem çerçevesinde gerçekleşiyor. Bugünün gelişmiş ülkeleri 1800’lü yıllardan itibaren örgün eğitime önem vermiş. Eğitime ne kadar çok önem veriyorsak o kadar gelişmiş, vasıflı insan kaynakları gücüne sahip oluyoruz. Öyle bir çağdayız ki rekabet unsuru olarak insan kaynakları kullanılıyor. Şu an ülkemizde 7 milyon civarında üniversiteye kayıtlı öğrencimiz var. Ancak şunu da belirtmek istiyorum eğitim de tek başına yeterli değil. Etik olarak uygun davranış göstermemiz gerekiyor, rekabete hazır olmamız gerekiyor, etik ilkeleri önemsememiz gerekiyor. İnsan kaynakları için bu unsurlar ön plana çıkıyor. Bu önemli insan kaynakları zirvesinin siz değerli öğrencilerimize faydalı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Barış Gül’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen zirvede panelistler yabancı dilin, iletişimin ve kişilerin kendilerine yaptığı yatırımın önemine vurgu yaptı.  Yabancı dillin iş hayatında olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan insan kaynaklarının uzman isimleri, endüstriyel anlamda nitelikli eleman eksikliğine dikkat çekti. İşe alım süreçleri ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı zirvede, 10 yıl sonrası işe alımlar ve insan kaynaklarının bu süreçten nasıl etkileneceği ile ilgili de bilgi verildi.

Konuyla ilgili Güzin Taşkın Karaman, “Artık daha talepkar ve tatmin olmayan bir nesil var ve işverenler olarak onları nasıl elimizde tutacağız diye sorduğumuzda daha hızlı hareket etmek olduğunu gördük. Günümüzde geçmişe bakıldığında daha yetkin elemanlar aranıyor. İK olarak baktığımızda kesinlikle adayların bugün ve gelecekte teknik bilgilerini geliştirmeleri gerekiyor” dedi.

Serdar Özgenlik “Artık yeni meslekler geliyor ve bu yeni sistemleri anlayan çalışanlar bekleniyor. Endüstri 4.0 ile insanların bedensel çalışması azalıyor ama zihinsel çalışmalarının artığı meslekler artıyor. Ve yeni sistemlerden anlıyor olmanız gerekiyor. Artık değişime açık ve ayak uydurabilen çalışanlar aranıyor” ifadesini kullandı.

İsmail Orhan Sönmez, “Tüm çalışanların adalet, saygı ve iş güvenliği beklentisi vardır. Bu hayatta hepimizin iş hayatından beklentisi anlamdır. Hepimiz anlamlı bir bütün parçası olmak ister. Dolayısıyla gelecekte bu anlam duygusunu veren firmalar kazanacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Barış Gül, “Sosyal sorumluluklar artık daha fazla iş dünyasının içine girdi, iş hayatındaki insanlar da çalıştıkları firmada bu sosyal sorumluluklarını getirir hale geldi. Dolayısıyla bu anlam katmaya bu şekilde kişiler ulaşmış oluyor ve bu anlam gelecek yıllarda daha da önem kazanacaktır” dedi.

Panelin ardından İnsan Kaynakları Eğitim Direktörü Hakan Selahi insan kaynakları için işe alımda temel faktörlerin neler oluğuna dair sunum gerçekleştirdi. Hangi işi yapıyorsanız en iyisini yapın diyen Selahi doğru iletişimin önemine vurgu yaptı. Selahi, “Doğru iletişim çok önemlidir. Çok iyi biliyor olabilirsiniz ama iyi bir iletişime sahip değilseniz bunun bir önemi kalmıyor. İletişim her şeydir. İş hayatında rakamlar ile konuşun ve konuşmalarınızı paraya, kazanca dayandırın ki konuşmanız dikkat çeksin. En önemlisi ise network'e önem verin” dedi.

İş dünyasının temsilcileri ile öğrencilerin bir araya geldiği zirve Rektörümüz tarafından katılımcılara teşekkür plaketi ve hediyelerinin takdim etmesi ile sona erdi.