Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 997

Üniversitemiz Azerbaycan-Bakü'de Düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarı'na Katıldı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak, Azerbaycan-Bakü'de, 21-22 Ekim'de düzenlenen Öğrenci Eğitim Fuarı'na katılımımızın ardından bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunduk.

Ziyaretlerimiz kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği'ne bir ziyaret gerçekleştirdik. Eğitim Müşavirimiz sayın Abdulgafur BÜYÜKFIRAT'tan Azerbaycan eğitim sistemi ve Türkiye-Azerbaycan eğitim işbirliği ve protokolleri hakkında bilgi aldık. Sayın BÜYÜKFIRAT'ı üniversitemiz hakkında bilgilendirdik ve Azerbaycanlı öğrenciler için üniversitemizin önemli imkan ve fırsatlara sahip olduğunu ifade ettik.

Bakü'de bulunan Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret ederek enstitü müdürü sayın İbrahim YILDIRIM'ın konuğu olduk. Sayın YILDIRIM'dan, Azerbaycan'da Türk dili ve kültürünün tanıtım faaliyetleri hakkında bilgi aldıktan sonra üniversitemiz ile Bakü Yunus Emre Enstitüsü'nün beraber yapmayı planladığı tanıtım faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunduk.

Bunların yanısıra “Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'ni”, “Bakü Avrasya Üniversitesi'ni” ve “Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi'ni” ziyaret ederek üniversitelerin rektör yardımcıları ile görüştük. Yapılan görüşmelerde üniversitemizin genel tanıtımı yapılarak öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları hakkında bilgi verilip anlaşma yapmak üzere “Memorandum of Understanding” imzalandı.


Fotoğraflar