Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1283

“Yerel Düzeyde Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz ev sahipliğinde Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa “Yerel Düzeyde Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme” konulu konferans düzenlendi. Rektörlük konferans salonunda düzenlenen konferansa Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Üniversitemiz Genel Sekreteri Cihangir Boz, Gönen, Erdek, Manyas, Marmara Adası ve Bandırma’dan okul müdürü ve öğretmen toplamda yaklaşık 200 kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil söz aldı. Kılıçgil, “Bugün düzenlediğimiz programla alanında uzman olan arkadaşlarımız ile bilgi paylaşımı yapılacaktır. Çocuklarımız çok özeldir. Çocuklarımızın duygu dünyasına, zihin ve beden dünyasına en ufak bir zarar gelmemesi için devlet olarak onları korumakla sorumluyuz. Bizler yıllardır eğitimin içerisindeyiz, zaman zaman istemediğimiz olaylarla karşılaşabiliyoruz. Bunları sıfıra indirgememiz ve aldığımız emanetleri yarınlara yetiştirmemiz gerekiyor. Bugün de bu kapsamda bu programı düzenledik” dedi.

Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ise programda selamlama konuşması gerçekleştirdi. Boz, “Canımızdan çok değer verdiğimiz çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz üniversitemize hoş geldiniz. Bu programda sizleri üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduğumu arz etmek istiyorum. Bu programların ülkemiz, ilimiz, ilçemiz ve özellikle yavrularımız için hayırlı olmasını diliyor ve hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Konferansta ilk olarak Cumhuriyet Savcısı Alperen Öztürk “İhmal ve istismarın yasal boyutu” konulu sunum yaptı. Ardından Psikiyatrist Deniz Yıldız “İhmal ve istismara genel bakış açısı, türleri, risk etmenleri, belirtileri, tedbirleri” başlıklı sunum yaparak konuyla ilgili detaylı bilgi verdi.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise rehberlik öğretmenlerine Yrd. Doç. Dr. Itır Tarı Cömert “İhmal ve istismara maruz kalmış çocuk ve ergene yaklaşım ve müdahale yöntemleri” sunum yaparak faydalı bilgiler paylaştı.