Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1348

Üniversitemizden Ukrayna Lviv Ivan Franko Ulusal Üniversitesiyle İşbirliği Anlaşması

Ukrayna’da temaslarda bulunan Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Ömer Şimşek, ziyaretler kapsamında Ukrayna’nın en tarihi kenti olan Lviv’de bulunan Ivan Franko Ulusal Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Doğu Avrupa’nın en büyük ve ihtişamlı opera binası, katedral, kilise, anıt ve heykelleri ile göz kamaştıran ve UNESCO tarafından koruma altına alınan Lviv’de bulunan Ivan Franko National University’de gerçekleşen gürüşmeye Ivan Franko Ulusal Üniversitesi adına uluslararası işbirliklerinden sorumlu rektör yardımcısı Prof. Dr. Mariya Zubrytska, Filoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Svyatoslav Pylpchuk, Uluslararası Ofis Müdürü Liubov Chapliak, Erasmus Koordinatörü Oksana Palych ve Mevlana Koordinatörü Marharyta Velebnyk katıldı. Üniversitemiz adına görüşmeye katılan Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Ömer Şimşek’e Yunus Emre Enstitüsü Okutmanı Nilüfer Altunok’ta eşlik etti.

Doğu Avrupa’da şehir merkezinde kurulu en büyük park olma özelliğini taşıyan Ivan Franco parkının yanında bulunan ve Lviv kentinin en büyük tarihi binası olma ünvanına da sahip olan Rektörlük binasında gerçekleşen görüşmede eğitim işbirliği, erasmus ve mevlana değişim programlarının imzalanması için görüş birliğine varılarak anlaşmaların imza prosedürleri başlatıldı.

21 Ocak 1661 yılında kurulan ve Ukrayna’nın en eski üniversitesi olma özelline sahip olan Ivan Franko Üniversitesi’nde 19 uygulama ve araştırma merkezi, 7 enstitü, 17 fakülte, 17 yüksekokul ve 3 akademik lise bulunmakta. Ayrıca 6 müze, botanik bahçesi ve büyük bir gözlemevi üniversite bünyesinde yer almaktadır. Ivan Franko Üniversitesi’nin kütüphanesi ise 410 yıllık geçmişi ile büyük bir bilgi hazinesi olma niteliğindedir. Üniversitede yaklaşık 12.000 öğrenci eğitim görmektedir.

Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Ömer Şimşek görüşmede üniversitenimizin tanıtımını yaparak Ukrayna’nın böyle köklü bir üniversitesi ile geliştirilen işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in selamlarını da ileten Ömer Şimşek, Lviv’de bulunmaktan ve görmüş olduğu ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, işbirliğinin geliştirilmesinde önemli rol oynayan Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Ender Korkmaz ve Okutmanlar Nilgün Altunok ve Derya Dağdelen’e de  teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Karşılıklı iyi niyet temennileri ile son bulan görüşme sonrasında hatıra fotoğrafı çekildi.


Fotoğraflar