Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1388

Üniversitemiz Uzak Doğu’ya Açıldı

Üniversitemizin uluslararasılaşma ve uluslararası (misafir) öğrenci sayısını artırma hedeflerine yönelik olarak Endonezya'nın başkenti Jakarta'da düzenlenen 27. Endonezya Uluslararası Eğitim Fuarı (27th Indonesia International Education & Training Expo 2018) 'na katıldık. 
Fuar 22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fuara Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Birim Uzmanı Ömer İnan katılıyor. 
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, yeni nesil bir dünya üniversitesi olma yolunda hedeflerine kararlılıkla ilerliyor. Dünya standartlarında bir üniversite olmanın yolunun milli değerlerimizin yanısıra evrensel değerlere de sahip olmaktan ve uluslarasılaşmadan geçtiği gerçeğinden hareketle misafir öğrenci sayımızı günden güne artırmak için üniversite olarak birçok uluslararası fuara katılıyoruz, bu fuarlarda üniversitemizin vizyonunu ve gençler için sunduğumuz fırsatları anlatıyoruz. Hedefimiz, 2 yıl içerisinde 1.000 misafir öğrenci sayısına ulaşmak. 
Daha önceki tarihlerde başta Amerika olmak üzere; Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Asya'ya açılan üniversitemiz, Uzak Doğu'nun en güzel ülkelerinden biri olan Endonezya'da gerçekleştirilen Asya’nın en büyük eğitim fuarlarından biri olan 27th Indonesia International Education & Training Expo 2018 eğitim fuarına da katılarak buradaki gençlere üniversitemizi tanıtma fırsatı buldu.
Üniversitemizdeki fakülte, bölüm ve programlarının sayıca artması ve eğitim kalitesinin her geçen yıl daha da yükselmesiyle beraber birçok ülkeden öğrenciler artık üniversitemizi tercih ediyor ve kendilerine sunmuş olduğumuz imkanlardan istifade edebilmek için girişimlerde bulunuyor. Bunun en güzel örneği, birçok yabancı üniversitenin de katıldığı Endonezya Eğitim Fuarı’nda üniversitemize gösterilen ilgi ve alaka olmuştur. 
Endonezya başta olmak üzere civar ülkelerden (Malezya, Japonya, Güney Kore, Çin, Tayland vb.) yaklaşık olarak 250 üniversitenin katıldığı fuarı 4 gün boyunca 30.000 öğrencinin ziyaret etmesi beklenmektedir.