Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1255

Üniversitemizin Uluslararasılaşma Çalışmaları Kapsamında Ukrayna Ziyaretleri

Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Ömer Şimşek Ukrayna'nın başkenti Kiev'de üniversitemizin, uluslararasılaşma hedefleri çerçevesinde bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulundu.

İlk olarak Yunus Emre Enstitüsü'nün Ukrayna faaliyetlerini yürüten Kiev Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Ender Korkmaz ziyaret edildi. Ukrayna'daki üniversitelerle üniversitemizin işbirliği protokolleri imzalaması konusunda Yunus Emre Enstitüsü'nün yapabilecegi katkıların ele alındığı görüşmede ayrıca Ukrayna - Türkiye ilişkilerinin 100. yılı olan 2018 yılı içerisinde Yunus Emre Enstitüsü'nün yapmayı planladığı etkinliklere, üniversitemizin verebileceği destekler de konuşuldu.

Yunus Emre Enstitüsü ziyareti sonrasında, T.C. Ukrayna Kültür ve Tanıtım Ateşesi sayın Berat Yıldız ve TİKA Ukrayna Koordinatörü sayın Hacı Bayram Bolat ile gerçekleştirilen görüşmelerde üniversitemizin tanıtımı yapılarak, Ukrayna'da kültür ve turizm tanıtım faaliyetleri kapsamında üniversitemizin üstlenebileceği rolller ve işbirliği alanları ele alındı. Üniversitemiz adına faydalı geçen görüşmelerde ayrıca ülkemizin Ukrayna misyonları da olan yetkililere Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir adına hediye takdiminde bulunuldu.


Fotoğraflar