Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1019

Üniversitemizde “SSCI' de Listelenen Dergilerde Yayın Nasıl Yapılır?" Konulu Eğitim Verildi

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Koç tarafından "SSCI' de Listelenen Dergilerde Yayın Nasıl Yapılır?" konulu eğitim verildi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılan eğitime üniversitemiz akademisyenleri ve lisansüstü öğrenciler katıldı. Akademik gelişime katkı sağlamak için yapılan eğitimde Prof. Dr. Erdoğan Koç SSCI' de listelenen dergide yayın yapabilmek için yürütülecek çalışmalar hakkında detaylı sunum yaptı.

Günümüzde yapılan araştırmaların sonuçlarının önemli bir kısmının gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Koç, iyi bir yayının temel özelliklerinden bahsetti. Koç, “ İyi bir yayın orijinal, önemli ve kaliteli yazılmış olmalı. Editör ve hakemlerin genellikle ilk baktığı şey makalede fikrin olup, olmamasıdır. Bunun için kendi alanınıza hakimiyet, literatüre hakim olmanız gerekiyor. İnterdisipliner bir bakış açısı olursa daha özgün fikirler ortaya çıkabilir” dedi.

Editör ve hakemlerin çoğunlukla ilk baktığı şeyin fikrin orijinal olup olmaması olduğunu vurgulayan Koç, “Orijinal fikir insanları heyecanlandırmalı, yurt dışında yapılmış olan şeyin uyarlaması olmamalı, şaşırtıcı olmalı, zeka ürünü olmalı, duyan insana ilginçliği haz vermeli ve merak ettirmeli” diye konuştu.

Orijinal fikir için yıl içinde çok sayıda SSCI’de veya saygın uluslararası dergilerde yayınlanmış makale okuması gerektiğini belirten Koç, “Farklı alanlardan akademisyenler ile sohbetler, sektör çalışanları ile sohbetler, çalışmalarınızı bir alana odaklamanız çalışmalarınızda daha iyi sonuçlar elde etmenize sağlayacaktır” dedi.

Sunumunda Koç ayrıca çalışmaların yazım kalitesinden, makaleyi yazmadan önce dergi seçiminden, literatür taraması, metodoloji ve metot konularından bahsederek yararlı bilgiler paylaştı.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin ilgi ile takip ettiği eğitim yaklaşık bir saat sürdü.


Fotoğraflar