Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 922

Denizcilik Fakültemizden “Mavi Konuşmalar”

Denizcilik Fakültemiz tarafından organize edilen Mavi Konuşmalar başlığı altında belirli periyotlar ile yapılacak olan etkinliklerin ilki gerçekleştirildi. Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte su altı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan “Denizin Ruhu” başlıklı bir sunum yaptı.

Yaptığı sunumda tüm dünya denizlerini kapsayan ancak ülkemiz denizlerine özel olarak odaklanan deniz ekolojisi ile ilgili detaylı bilgi paylaşan Ceylan ‘’Sanatta bireysel ego olmamalıdır. Karşınıza çıkan fırsatları bilgiye ve doğaya döndürdüğünüz zaman bir amaca ulaşırsınız. Ekosistem çok gizemlidir. Her bakışımızda ayrı bir heyecan yaşarsınız. Hiçbir dalışınız bir öncekine benzemez’’ dedi. Ceylan, kıyı bölgelerinde yaşayan insanların denizle olan ilişkisine dikkat çekti ve Van gölündeki arkeolojik araştırmalarla ilgili yaptığı çalışmalardan da kısa videolar paylaştı. 

Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği program Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın Tahsin Ceylan’a bandırma gemisi maketi takdim etmesi ile sona erdi.

 


Fotoğraflar