Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018

Gösterim: 954

Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir,  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, akademik birim yöneticileri ile Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Bandırma Meslek Yüksekokulu, Gönen Meslek Yüksekokulu, Manyas Meslek Yüksekokulu, Erdek Meslek Yüksekokulu ve Rektörlüğe Bağlı Bölümlerde görev yapan akademik personelimizin katılımı ile Rektörlük Konferans Salonu’nda dönemsel Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir,  akademik kurul toplantısında yaptığı sunumda bilimsel yayınlar, akademik teşvik, yeni akademik birim, bölüm ve programlarımız, yeni uygulama ve araştırma merkezlerimiz, akademik ve idari personel kadroları ile ilgili bilgilendirme, merkez yerleşke projesi ve diğer yerleşkelere ait inşaat, yatırım ve projeler, uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında değişim programları, iş birliği protokolleri ve uluslararası öğrenci hareketliliği, gelişen kütüphane altyapımız, bilişim ve teknoloji yatırımları,  2019-2023 Stratejik Planı ve Kalite Çalışmaları, üniversite-kamu-sanayi iş birliği çalışmaları, kurul ve komisyonlar, sağlık, kültür, spor ve öğrenci işleri birimlerinin çalışmaları hakkında akademik personelimize ayrıntılı bir sunum gerçekleştirerek bilgilendirmede bulundu.

Rektörümüz, özellikle üniversitemizin yurt içi ve yurt dışında 2018 yılı içerisinde yapmayı planladığı yaklaşık 16 adet uluslararası kongre ve sempozyum ile ilgili ayrıntılı bilgi vererek,  akademik personelimizden bu kongre ve sempozyumlara daha yoğun katılım beklediğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl 36 akademik personelimizin akademik teşvik başvurusuna karşın bu yıl 80 akademik personelin başvurusundan duyduğu memnunuyeti dile getiren Rektörümüz,  akademik personelimize gerek BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), gerekse yurt dışı akademik çalışmalar için tam destek verileceğini belirtti.

Üniversitemizde yapılması planlanan projeler ve üniversitemizin gelecek vizyonu hakkında da görüşlerini ifade eden Rektörümüz, hedeflerinin 7-8 yıl içerisinde Türkiye’nin en iyi 40 üniversitesi arasına girmek olduğunu ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, yapmış olduğu sunumun sonunda akademik personelimizin sorularını yanıtladı. Yaklaşık üç saat süren akademik kurul toplantısını tüm akademik personelimiz ilgi ile takip etti.