Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1018

Rektörümüz Yatırım Projeleri ve Uluslararasılaşma Çalışmaları İçin Ankara’da Görüşmelerde Bulundu

Rektörümüz Yatırım Projeleri ve Uluslararasılaşma Çalışmaları Gündemli Ankara’da Görüşmelerde Bulundu

 

Rektörümüzden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette üniversitemiz yeni yerleşke projesi kapsamında yapılacak olan Kapalı Spor Salonu ve Spor Kompleksleri konuları ele alındı.

Görüşmede Bakan Bak, üniversitemiz projelerine her türlü desteğin verileceği taahhüdünde bulundu.

 

Rektörümüzden Yunus Emre Enstitüsü’ne Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Prof. Dr. Şeref Ateş, Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak; bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek; Türkiye’nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini arttırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla kurulmuş bir kamu vakfı olduğunu ifade ederek bu çerçevede üniversiteler ile işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

Görüşme sonunda Yunus Emre Enstitüsü ve üniversitemiz arasında işbirliği protokolü imzalanması konusunda mutabakata varıldı.

 

Rektörümüzün Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İle Görüşmesi

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan’ı Mehmet Köse ile üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında bir araya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde devam eden bütçe görüşmeleri nedeniyle meclis binasında gerçekleşen görüşmede üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmaları doğrultusunda yapılabilecek işbirliği koşulları değerlendirildi. Başkan Köse, üniversitemiz ile her türlü işbirliğine açık olduklarını belirterek, üniversitemizin hazırlayacağı projelere destek vereceklerini belirtti.

Başbakanlığa bağlı müsteşarlık düzeyinde bir kamu kurumu olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yurtdışındaki vatandaşlarımız, kardeş topluluklarımız ile Türkiye’de öğrenim gören uluslararası burslu öğrencilerimize yönelik çalışmaları koordine etme, bu alanlarda verilen hizmetleri ve yapılan faaliyetleri geliştirme görevini üstlenmektedir.

 

Üniversitemiz Merkez Yerleşke Projesi Ek Arazi Çalışmaları

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, yeni merkez yerleşke projesi çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan ek arazi tahsisi için destek almak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Balıkesir milletvekilleri Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu ve Kasım Bostan ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmeler sonucunda milletvekillerimizin de katılımıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile toplantı düzenlenmesi kararlaştırıldı.


Fotoğraflar