Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 938

Nermin Yıldırım İle "Dokunmadan" Kitabı Hakkında Söyleşi

Medya ve İletişim Topluluğu organizasyonunda Rektörlük Konferans Salonu'nda yazar Nermin Yıldırım ile "Dokunmadan" kitabı hakkında söyleşi düzenlendi.

Samimi sohbet havasında geçen söyleşide Yıldırım Dokunmadan kitabında hayata dokunmanın öneminden bahsettiğine dikkat çekti. Yıldırım, “Romanlarımda tek bir kişiden ya da belli bir hikayeden yola çıkmadı ama bir biçimde Adalet’in hepimizden bir parça taşıdığını düşünüyorum. Hepimiz kadar cesur, hepimiz kadar korkak, hepimiz kadar yalnız, hepimiz kadar aşık, hepimiz kadar masum, hepimiz kadar suçlu… Dokunmadan’ın da genel olarak bizim, yani hepimizin hayata dokunmadan, dokunamadan geçip gidişimizin hikayesi olduğunu söyleyebilirim. Yani ne kadar becerebildim bilemem ama yapmaya çalıştığı buydu en azından” dedi.

Romanlarını hazırlama sürecinden bahseden yıldırım, “Hayatın kendisi ilham kaynağı. Böyle olunca her minik detay ilham verici oluyor. Minik ve detay laflarına bakmayın, esasen hepsi ihtişamlı, heyecan verici. Çocuklar hayret etmeyi biliyor hayata da, biz zamanla unutuyoruz. Bir kar tanesi mesela, yer yüzüne konuşu, eriyişi… Her nasılsa alışmışız biz buna. Halbuki alışılacak şey değil. Büyülü çünkü. İşte o eriyiş, tek başına bir romanın, nice romanın konusu olabilir " diye konuştu.

Yıldırım, “Bilmemenin bilmekten daha faydalı olduğu bir çağda mı yaşıyoruz?” sorusuna ise, “Bilmezsen başın ağrımaz. Ama bilmemek de kolay iş değil bu çağda. Enformasyon bombardımanı altında, ne bildiğini tam bilemese de epeyce şey biliyor insan. Sonra da bilmenin getirdiği sorumluluklar baş gösteriyor. O çocuğun öldüğünü, gün ortasında sokak ortasında çat diye öldürüldüğünü biliyorsun mesela. Hadi bakalım, şimdi ne yapacaksın bu bilgiyle? Bu bilgiyle ne yapacağın, senin kim olduğun, önümüzdeki elli sene ne hissedeceğini ve nasıl bir hayat süreceğini belirliyor işte. Zor iş”. dedi.


Fotoğraflar