Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1093

Uluslararası Öğrencilerimiz İçin UDEF İle Bir Araya Gelindi

Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerimizin eğitim olanaklarını geliştirmek ve gelecek yıllarda daha çok sayıda ve daha nitelikli uluslararası öğrenciye üniversitemizde eğitim imkanı sunmak için çalışmalarımıza bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat ve UDEF üyesi Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği başkanı Mehmet Kara ile bir araya geldi.

Ülkemizi eğitim için tercih eden öğrencilere ev sahipliği yapmak, öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri maddi ve manevi ihtiyaçların çözümüne ortak olmak ve ülkemizde edindikleri birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilecek vasıflı insanlar olabilmelerine katkı sağlayabilmek amacı ile kurulan bir sivil toplum kuruluşu olan UDEF yöneticileri Rektörümüze makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonunda Rektörümüze UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat plaket takdiminde bulundu.

Görüşmenin ardından UDEF yöneticileri yapılan teknik toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Yabancı Öğrenci Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hicran Serel, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Alptekin Molla ve idari birimlerden ilgili personeller katıldı. Toplantıda, Bandırma’da ve üniversitemizde daha çok sayıda ve daha nitelikli uluslararası öğrenciyi ağırlamak için yapılacak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat, dünyanın 203 farklı ülke ve bölgesinden uluslararası öğrenci misafir etmekte olan UDEF'in, Türkiye'de eğitim hayatını sürdürmekte olan toplam 114.000 uluslararası öğrenci'den 35.000'i ile çalışama içerisinde olduklarını belirtti. Bu alanda yaptıkları çalışmalarda başta YÖK, üniversiteler, Dışişleri Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukarı Başkanlığı(YTB), Göç İdaresi Genel Müdürlüğü olmak üzere devletin birçok kurumu ile koordinasyon içerisinde çalışmalarını yürüttüklerini, bu alanda Türkiye'de öncü sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtti.

Toplantıda uluslararası öğrencilerin kayıt işlemleri, barınma imkanları, sağlık ve sosyal hizmetler başta olmak üzere uluslararası öğrenciler açısından üniversitemizin tercih sebebi olması için gereken koşulların nasıl oluşturulacağı ve bu konularda üniversitemiz ve UDEF arasında geliştirilebilecek işbirliği alanları ele alındı.


Fotoğraflar